Kürdistan Sağlık Bakanlığı: Süreyi uzatabiliriz...

PeyamaKurd - Coronavirüsüne yönelik alınan tedbirlere yönelik açıklamada bulunan Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Mihemed Qadir, sokağa çıkma yasağının faydalı olması halinde uzatılabileceğini ifade etti.  ...

Haberler 14.03.2020 - 19:35 Son Güncelleme : 30.04.2024 - 07:45

PeyamaKurd - Coronavirüsüne yönelik alınan tedbirlere yönelik açıklamada bulunan Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Mihemed Qadir, sokağa çıkma yasağının faydalı olması halinde uzatılabileceğini ifade etti.

Salgına karşı mücadele etme kapsamında Kürdistan Bölgesi Hükümetinin aldığı önlemlerde Erbil ve Süleymaniye kentlerinde sokağa çıkma ve şehirler arası geliş gidişlerde bir dizi yasaklar uygulamaya konuşmuştu.

Basına açıklamada bulunan Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Mihemed Qadir, yasakların Coronavirüsün yayılmasını engellemeye dönük olduğunu ve şayet fayda sağlanırsa uzatılabilineceğini ifade etti.

Kürdistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ayrıca açıklamasında, Kürdistan Bölgesinde şimdiye kadar 28 kişinin bu virüse yakalandığını, durumlarının iyi olduğunu, gözetim altında tutulduklarını dile getirerek, virüsün şimdiye kadar çok ciddi bir tehlike arzetemediğini, fakat tehlike arzetmeye başlaması halinde tedbirlerin daha da ciddi olarak uygulamaya konulacağına dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git