Hatimoğulları: 31 Mart'ta ortaya çıkan harita…

Hatimoğulları: 31 Mart'ta ortaya çıkan harita…

PeyamaKurd - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “31 Mart'ta ortaya çıkan harita, demokratik değişim ve dönüşüm talebinin haritasıdır” diye belirtti.

Hatimoğulları, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, seçim sürecinden zaferle çıkmanın sevinciyle bir arada bulunduklarını belirterek, 31 Mart'ta Türkiye halklarının kazandığını aktardı.

Antidemokratik bir zeminde yarışa girdiklerini kaydeden Hatimoğulları, siyasi partilerin eşit koşullarda yarışmadığını ifade etti.

"AK Parti ve MHP'nin devletin olanaklarını arkalarına almalarına ve hilelere de başvurmalarına rağmen bu sonucun çıkmasının, bu sistemin gidecek bir yolunun kalmadığının göstergesi olduğunu" savunan Hatimoğulları, "31 Mart'ta tekçiliğe, inkara, zamlara, zulümlere Türkiye halkları el ele, omuz omuza vererek 'dur' demiştir” diye konuştu.

Hatimoğulları, seçim sürecinde gece gündüz demeden çalıştıklarını ve demokrasi mücadelesi verdiklerini kaydederek, “Her türlü baskıya, hileye ve zorbalığa rağmen, sandıklarını asla terk etmeyen, gece gündüz çalışan, bu seçimin önemini insanlara aktaran, nasıl mücadele vereceğimizi tek tek, kapı kapı gezerek aktaran başta sevgili kadınlara, analarımıza, değerli halklarımıza, parti emektarı arkadaşlarımıza buradan sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu başarı hepimizin başarısıdır. 31 Mart'ta dillerimiz farklı ama sözlerimiz aynıydı. Hukuksuzluklara, haksızlıklara, sefalete hep birlikte 'yeter artık' dedik” ifadesini kullandı.

“Kürtlerin taleplerine kulak verilmeli”

“Türkiye halklarının AK Parti ve MHP kuşatmasını bu seçimlerde kırdığını; iktidarın alanını daralttığını” kaydeden Hatimoğulları, “85 milyon yurttaşımızla birlikte kurulmuş olan özgürlük ittifakına bir kapı aralanmıştır” diye belirtti.

Hatimoğulları, iktidar ve muhalefetiyle siyasetçilere düşen en önemli görevin sandıkta verilen mesajı doğru okumak olduğunu vurguladı.

Kürtlerin taleplerine kulak verilmesi gerektiğini aktaran Hatimoğulları, "31 Mart'ta ortaya çıkan harita, demokratik değişim ve dönüşüm talebinin haritasıdır, demokratik bir ülkeyi yaratabileceğimizin, umutlarının haritasıdır; güçlü ve umutlu geleceklerin ve yarınların kurulabileceğinin haritasıdır, inancın haritasıdır. DEM Parti olarak bu seçim sonuçlarını böyle okuduğumuzu Türkiye kamuoyunun bilmesini isteriz. 31 Mart'ta DEM Parti'nin seçim stratejisi kazanmıştır” diye belirtti.