Tel Abyad Askeri Konseyi: Devriyelerde biz de olacağız

Tel Abyad Askeri Konseyi: Devriyelerde biz de olacağız

PeyamaKurd- Tel Abyad Askeri Konseyi Eşbaşkanı Riyad Hamis, Türk ve ABD güçlerinin yürüteceği müşterek devriyelerin Tel Abyad Askeri Konseyi ile koordineli bir şekilde yürütüleceğini belirtti.

Demokratik Suriye Güçlerini oluşturan silahlı güçlerden biri olan Tel Abyad Askeri Konseyi Eşbaşkanı Hamis, YPG ve Suriye Demokratik güçlerinin ağır silahları ile Tel Abyad'ın 8 km  doğusundaki Cendavi köyünden çekildiğini bildirdi.

Hamis, güvenlik mekanizması uygulanmasının birinci aşamasının sona erdiğini, Tel Abyad Askeri Konseyinin güvenlik boşluğunu doldurmak için SDG ve YPG'nin çekildiği bölgeleri teslim aldığına belirtti. Tel Abyad Askeri Konseyinin önümüzde ki süreçte sınır bölgelerini koruyacağını belirten Hamis, “Türk-ABD devriyeleri bizimle koordineli yürütülecek” dedi.

Tel Abyad Askeri Konseyi her ne kadar Demokratik Suriye Güçlerini oluşturan yapılardan birisi olarak görünse de geleneksel Arap-Türkmen milliyetçiliği etkisinin tavan yaptığı bir yapı olarak kendisine Demokratik Suriye Güçleri içerisinde yer buldu. Tel Abyad bölgesinin etnik çoğunluğunu elinde bulunduran Arap nüfus içindeki bazı aşiretlerin YPG’ye dönük huzursuzluğu ciddi zaman zaman verilen demeçlere de yansımıştı.