
PeyamaKurd - ABD'nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford, ABD'nin, Türkiye'nin Suriye'deki güvenlik endişelerini ciddiye almadığını ve "siyasi bir sorun" olduğunda durumu "güvenlik sorunu" olarak görme eğiliminde olduğunu söyledi.
ABD’nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford, gündem ve Türkiye-Suriye ilişkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ford, ABD'nin, Türkiye'nin Suriye'deki güvenlik endişelerini ciddiye almadığını ve "siyasi bir sorun" olduğunda durumu "güvenlik sorunu" olarak görme eğiliminde olduğunu söyledi.
Ayrıca, "Bence Washington'ın geneli ve Washington'daki pek çok analist, Amerika'nın YPG ile ilişkisinin Türkiye'yi ne kadar kızdırdığını anlamıyor” diye ekledi.
Suriye'de ABD-İran gerilimi "devam edecek"
Ford, ABD-İran arasındaki son gerilimler sorulduğunda gerilimin "devam edeceğini" belirterek "Daha fazla İran saldırısı olacak ve bir ölüm olduğunda muhtemelen Amerikalılar sert bir şekilde karşılık verecek. Bunun bir sonunu göremiyorum” dedi.
Robert Ford, iki tarafın da "büyük bir savaş" istemediğini ifade ederek ABD Başkanı Joe Biden'ın alenen ABD'nin İran'la çatışma peşinde olmadığını söylemesinin "olağan dışı" olduğunu ve bunun "gerginliği artırmak istemediklerinin" bir işareti olduğunu düşündüğünü aktardı.