
PeyamaKurd - ABD’nin 46’ncı Başkanı seçilen ve 20 Ocak’ta görevi Donald Trump’tan devralacak olan Joe Biden’dan Trump yönetimine suçlama geldi.
Başkanlığın geçiş sürecinde Trump yönetiminin kendisine zorluk çıkardığını belirten Biden, "ABD'nin güvenliği için kritik öneme sahip birçok kurum büyük zarar gördü, içleri oyuldu" ifadesini kullandı.
Biden, Trump yönetiminden önemli güvenlik alanlarında ihtiyaç duydukları bilgileri alamadıklarını iddia etti.
Joe Biden, bu durumun ABD'nin düşmanların güvenlik zafiyetinden yararlanmasına neden olabileceğini belirtti.
Joe Biden özellikle ABD Savunma Bakanlığı’nı, siyasi liderliğin geçiş sürecini engellemekle suçladı.
“Pentagon’dan Biden’ın suçlamalarına yanıt”
ABD Savunma Bakanlığı’nın Genel Merkezi binası Pentagon’dan Biden’ın söz konusu suçlamalarına karşılık verdi.
ABD Savunma Bakan Vekili Christopher Miller yaptığı açıklamada, "Siyasi ve kariyer yetkililerimiz sıkıştırılmış bir program kapsamında geçiş faaliyetlerini destek vermek için son derece profesyonelce çalışıyorlar ve bunu yapmaya devam edecekler" ifadesini kullandı.