
PeyamaKurd - ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan hükümetin kapanmasına neden olan sınır güvenliği konusundaki anlaşmazlığa yönelik açıklamalarda bulundu.
ABD-Meksika sınırına inşa etmeyi planladığı duvar konusunda Demokratlarla anlaşamamasına rağmen, hükümetin 3 haftalığına açılması talimatı veren Trump, "21 gün çok hızlı geçecek. Anlaşma kolay olmayacak ama Demokratlarla pazarlık en kısa sürede başlamalı. O duvarı yapacağız” ifadelerini kullandı.
Trump, geçen aylarda Latin Amerika’dan gelen iki göçmen konvoyunu geri gönderdiklerini fakat 8 bin kişilik yeni bir konvoyun ABD'ye gelmek için hazırlık yaptığını ifade ederek, "Güçlü bir duvarımız olsaydı, bu uzun ve tehlikeli yolculuğa girişmezlerdi. Duvarı kur ve suç düşsün" dedi.