.jpeg)
PeyamaKurd - Rus enerjisine yönelik ABD tarafından AB ülkelerine baskı uygulandığı ileri sürüldü. ABD basınından Politico dergisi, ABD’nin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri üzerinde Rus petrolünün tavan fiyatı konusunda baskı kurduğunu ileri sürdü.
Derginin daha yüksek fiyat tavanını destekleyen bir ülkenin üst düzey diplomatına dayandırdığı haberinde göre ABD, AB ülkelerine Rus petrolünün tavan fiyatı konusunda baskı uyguladığı vurgulandı.
Petrol tavan fiyatının getirilmesi çağrısı!
Enerji krizine dair Politico'ya değerlendirmelerde bulunan üst düzey diplomat şu sözlere yer verdi:
“ABD tarafından hem AB düzeyinde hem de ulusal düzeyde üzerimizde petrol tavan fiyatının getirilmesi yönünde baskı var."
Diplomat açıklamasında, söz konusu durumun ‘hayati çıkarların tehlikede olduğunu’ sözlerine ekledi.
Daha önce Wall Street Journal, kendi kaynaklarına atıfla ABD ve müttefiklerinin Rus petrol fiyatlarına varil başına 60-70 dolar aralığında bir tavan getirmeyi düşündüklerini bildirmişti.