image

PeyamaKurd - Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partinin tabanına 'oy kullanma' çağrısı yaptı. Demirtaş, "HDP’lileri aptal zannedenler, zekânın keskinliğini 31 Mart’ta sandıkta görecekler" vurgusunu yaptı.

Yeni Yaşam gazetesine konuşan Demirtaş, 31 Mart yerel seçimi hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş Bütün halkımıza, tabanımıza çağrım ve varsa azıcık hatırım, ricam şudur ki, gerekirse bağrınıza taş basın, ama mutlaka sandığa gidip “FAŞİZME HAYIR” anlamına gelecek oyunuzu kullansın diyerek, “Seçim sonuçları, demokrasi ve barışın gelişmesine fırsat sunabilir. Oyunuz bu nedenle çok kıymetlidir.

Seçimi boykot etmeyi asla düşünmeyin. Biz partililerimizden, aday çıkarmadığımız yerlerde CHP veya İYİ Parti’ye severek veya gönülden oy vermelerini beklemiyoruz. Bu gerçekçi de değildir. Ama bazen bir tek oy, birçok mesaj içerir. İşte sizin oyunuz “çok mesajlı bir güce” sahip, stratejik bir oydur” sözlerini dile getirdi.

Cumhur İttifakı, partiniz HDP’yi seçim kampanyasının merkezine koymuş durumda. HDP bölgede kayyumları göndermek, batıda AKP-MHP’ye kaybettirme stratejisi izlediğini ilan etti. Siz seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? Beklentiniz ve öngörüleriniz ne?" sorusuna,

“Biz terörist değiliz, yıllardır devam eden iktidar terörünün mağdurlarıyız. Biz bölücü değiliz, bölücülüğe maruz kalmış bir halkız” yanıtını verdi.