
PeyamaKurd - Başbakan Mesrur Barzani'nin Ezidi İşlerinden Sorumlu Danışmanı Şeyh Şamo’nun Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirmesi dolayısıyla Başkan Mesud Barzani tarafından başsağlığı mesajı yayımlandı.
Başkan Barzani mesajında, Şeyh Şamo’nun milliyetperver ve Kürtperver bir şahsiyet olduğunu belirterek, “Büyük bir acıyla Kürdistan’ın belirgin şahsiyeti, Laleş Yüksek Konseyi Başkanı Şeyh Şamo’nun vefat haberini aldım” ifadesini kullandı.
Ezidi liderin vefatından dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Başkan Barzani, “Şeyh Şamo, Ezidi kardeşlerimin davasına ve barışçıl birlikte yaşama çok hizmet etti. Vefatı büyük kayıp” mesajında bulundu.
Ayrıca Başkan Barzani mesajında, Şeyh Şamo’nun ailesine, Laleş Yüksek Konseyi’ndeki arkadaşlarına ve tüm Ezidilere başsağlığı da dileyerek, “Yüce Allah’tan merhum Şeyh Şamo’nun ruhunu cennetle şâd etmesini ve herkese sabır vermesini niyaz ediyorum” sözlerine yer verdi.