image

PeyamaKurd - Irak'ta ABD'li askerleri ziyaret ettikten sonra Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüşen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Irak merkezi hükümeti yetkilileriyle görüşmedi. 

Irak Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Pence'in, Irak güvenlik güçlerine terör örgütü IŞİD ile mücadelede destek veren Anbar'ın batısındaki Aynu'l Esad Üssü'nde bulunan ABD'li askerleri ziyaret ettiği duyurdu. 

Mike Pence'in, Anbar'dan sonra Erbil'e geçtiği, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile de telefonla görüştüğü belirtildi. 

"Kürtler, ABD’nin önemli bir müttefiki..."

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kürtlerin, ABD’nin önemli bir müteffiki olduğunu belirterek, bu ittifak sayesinde terör örgütü IŞİD’in bitirildiğini belirtti. 

Kürt ve Amerikan halkları arasındaki tarihi ilişkilere değinen Pence “Sayın Başkan (Trump) adına Kürt halkına şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı. 

ABD’nin Kürdistan Bölgesi'ne desteğinin devam edeceğini belirten Pence, “Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge Güçleri’ne destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.