
PeyamaKurd - N.F. Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi Direktörü Aleksandr Gintsburg, koronavirüs salgınına karşı toplu aşılamanın yaklaşık bir ay içinde başlayacağını dile getirdi.
Gintsburg, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı toplu aşılamanın gerekli miktarda aşı üretildikten sonra, yaklaşık bir ay içinde başlayacağını söyledi.
Daha önce 'Sputnik V' adlı koronavirüs aşısının kayıt sonrası araştırmalarının 7-10 gün içinde başlamasının planlandığını açıklayan Gintsburg:
“Toplu aşılama, sadece üretilen aşının büyük bir kısmının kayıt sonrası araştırma çalışmalarında kullanılacak olması nedeniyle biraz gecikmeli yapılacak. Sonrasında ürünün geri kalanı halk için kullanılacak, 2-3 hafta, belki bir ay gecikme olacak” dedi.
Gintsburg diğer yandan aşının kayıt sonrası araştırmalarının 4 ila 6 ay arasında süreceğini dile getirdi.